The individual has always had to struggle to keep from being overwhelmed by the tribe. If you try it, you will be lonely often, and sometimes frightened. But no price is too high to pay for the privilege of owning yourself...

Nietzsche

7 Şubat 2009 Cumartesi

Yine, yeni, yeniden

Düşünüyorum da..
Erkeklerin hayatına yeni kadınlar girince hiçbişi değişmiyo
Evet yeni bi ten, yeni bi heyecan var ama o kadar
Futbol, sex, araba üçlüsünde yaşamlarını sürdürmeye devam ediyolar
Oysa biz kadınların hayatına yeni bi erkek girdi mi
Afallıyoruz, hayatımızı anında ters-yüz ediyoruz
Evrim geçiriyoruz
Tüm bunları ne için yaptığımızı bile bilmeden kendimizi baştan yaratıyoruz
Sol göğsümüzün oralardaki kesecik
Beyni ve tüm organları etkisi altına alıyor
Saçmalıyoruz buna bide "aşk" diyoruz
Ardından mutluluk ve zavallılık arasında gel-gitler başlıyor
Hadi hayırlısı..


currently listening- "song for the lovers" The Verve

4 yorum:

  1. Biraz duruma göre değişken bir kavram aslında. Öncelikle şunu bilmek gerekir ki, bir kadın yalnız yaşamayı çok iyi becerirken, erkek bunun için çaba göstermelidir. Erkek her zaman daha arzulayan kişidir, çünkü kadına muhtaçtır. Düzeni kadın sağlar. “Kadın eli değmeli” diye bir söz bunun için vardır. Kadın çok çabuk ilişki sonrası kendini toplar ama erkek tekmeyi yedi mi, tekrar bir ilişki yaşamadan kendine gelemez. Kadının bağlılığı tek kişiye özeldir. Erkeğin ise en büyük hatası, her dişiden etkilenmesidir. Ama bir de şu var, erkekleri çözmek çok kolaydır ama kadını çözmek için dâhiyane olmak gerekir. Bunu kadınlar bile söyler. Bu yüzden bir kadın erkeği çözdükten sonra, onu kukla gibi kullanabilir ama erkek bu özgür hissi, evlenmeden önce kesinlikle alamaz. Burası kesindir.

    YanıtlaSil
  2. "erkekler" ve "kadınlar" gibi çok büyük genellemelerin bizi doğru tespitlere götüreceğini sanmıyorum. Zira yazıda geçen aşk karşısındaki darmadağın hali erkekler de aynı ağırlıkta yaşayabiliyor, kendimden biliyorum. İlle de bir genellemeye gideceksek, genel Türk Erkeği profilinin bahsi geçen, birkaç konu başlığı etrafında dönerken ters-yüz olmayan hayatını, aşkı tatmamış olmasına bağlayabiliriz.

    YanıtlaSil
  3. genelleme yapmak değildi amaç, yoğun sosyolojik çalışmalarım yok bu konuda sadece o an aklıma gelen bişiyi yazıverdim.. tepkinizi çekmek istemedim gençler..
    snrm erkeklerin iyi bi özelliği var hayatlarında iz bırakan ya hiç kadın yada tek bi kadın olmuş oluyor kadınlar ise daha kolay uyum sağlayıp birden fazla kişiyi yüceltebiliyo.. ya da kolay kırılan kadınlar kendilerini toparlayabilmek için yeni birine sarılıyo kendini kaybediyo..

    YanıtlaSil
  4. Geçen gün kendi kendime söyledim , insanlık genel olarak iki ırka ayrılır : kadınlar ... erkekler ...

    YanıtlaSil