The individual has always had to struggle to keep from being overwhelmed by the tribe. If you try it, you will be lonely often, and sometimes frightened. But no price is too high to pay for the privilege of owning yourself...

Nietzsche

20 Eylül 2013 Cuma

Enayi


Kandırıldım, kandırıldım yetişin a dostlar diye çemkirebilmeyi isterdim. Hani feleğin çemberinden geçmemiş gibi mağdur edebiyatı yapabilmek, sanki hayat hep toz pembeymiş de ilk defa bir karanlık görmüşüm gibi davranabilmek... Hiç olmadı canavar bu insanlar diye çığırabilmek! (Biz de Hürrem gibi, Ayşe Arman’a röportaj vermek istiyoz!)

Ama yok, mağdur değilim, yani 40 yıllık kaşarın gidip mağdur edebiyatı yapması saçma olur, ahlaksızca olur, komşulara karşı çok ayıp olur. O nedenle bu zokayı yutmamam, bu oyunlara gelmemem gerekiyordu. İşte insan bazen gönül rahatlığıyla “bana bunu nasıl yaparsın” bile diyemiyor ya…

KAHROLSUN BAĞZI ŞEYLER!

Ben kimsenin dürüst olmadığı bu evrende birilerinin dürüst olabilme ihtimalini sevmiştim. Yani evet biraz komik aslında, belki “sen çok mu dürüstsün sanki göt?” diye soracak iç sesiniz ama cevabım evet dürüstüm. Hatta bazen insanların en duymak istemedikleri şeyleri söyleyen göt kadar dürüstüm. Yalan söylemek yerine “bu iş böyle, yersen” halini tercih ederim.

Ki zaten kimseyi de kutsal topraklarıma ulaşabilmesi için beni kandırmaya mecbur bırakmamışımdır. Hayatta herşey bir sözleşmeden ibarettir. Bana hak ve yükümlülüklerimi göster panpa! Bu nedenledir ki bu kadar kuyruklu, yaldızlı, yanar dönerli yalanlara anlam veremiyorum. Kandırmaya gerek de yok, ihtiyaç da yok. Öyle pek yükseklerde değerlerim de zaten yok.

Böyleyken, öyle olunca da insan ister istemez neden aptal yerine konduğunu merak ediyor. Hele yalanlarla 48 bölümlük türk dizisi çekildikten sonra “ama napiyim sana çok aşık olmuştum” diyenleri elektrikli testereyle sikmek. Kızdırmayın küçük eniştenizi.

5 yorum:

  1. herkes az biraz göt sanırım.

    YanıtlaSil
  2. Heyyyy Lia neden ben yazmışım gibi okuyorum her yazını? Yok bir beklentim kimseden öldürdüm ben hepsini çoktan ama tek bir isteğim var dürüst olun be bana. Geçmişim ben de feleğin çemberinden evet anlarım ama gözüm körse aşkımdan görmek istemem, içimdeki "Bu numaralar sana dökmez" diye bağıran piçe rağmen. Ben yaşadığım ne varsa dürüst oldum bedelini ödedim de hiç bir erkekte bendeki kadar göt de yürek de yoktu ona yanarım.

    YanıtlaSil
  3. Kandırırken herşey iyi de gerçeklerle yüzleştirilince kızıyorlar bir de, sanki ben zorla yalan söylettim! Neyse bu aralar sinirler gergin yani ama elbet biliyoruz ki güzel günler göreceğiz güneşli günler! :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. erkek, kadın dışında bir üçüncü cins mi var bilmediğimiz, onu mu yazalım?

    YanıtlaSil